Gi en gave
Få til eller gå til?

Få til eller gå til?

Kristendom var aldri fra Guds side tenkt å være noe vi skulle få til. Nei, kristenliv er i stedet at vi har en å gå til – frelseren Jesus. Han «fikk til» det livet du ikke fikset da han gikk til korset i ditt sted. Til korset kan vi gå.
Svein Anton Hansen, publ. 19.okt.-20

«Jeg får ikke til å være en kristen. Det er så mange lover og bud i Bibelen som jeg ikke makter å holde. Jeg tror snart jeg gir opp hele dette Jesus-greiene!» Kanskje har du hørt noen sukke og si noe som ligner dette, eller kanskje har disse tankene streifet deg selv også? Du har prøvd å få til et kristenliv som du håper Gud vil være fornøyd med. Du ønsker så å imponere Gud med et liv han kan si: «slike gutter og jenter, det vil gamle Norge ha!»

Vel, jeg håper virkelig du mislykkes med prosjektet å få til å være en kristen. «Hva-for-noe? Mislykkes?» Ja nettopp! For om du skulle føle og tenke at du «fikk til» kristenlivet ditt, da har du faktisk uten å være klar over det bevist for deg selv at du egentlig ikke trenger Jesus som din frelser, som ditt liv.

Kristenliv går dypest sett ikke ut på å få til å leve etter Guds bud. Kristenliv handler om å ha en å gå til. Det du ikke klarte å prestere, det presterte Jesus 100 % for deg. Dine mislykkede gjerninger og feiltrinn som du ikke klarte å ordne opp i, de ordnet Jesus opp i da han ble spikret til korset også for dine synder. Uansett hvor mye og lenge du måtte klare å be til Gud, lese i Bibelen, gjøre gode gjerninger mot din neste eller elske Gud av all din kraft, så sorry – du vil aldri klare å nå opp til Guds standarder for et perfekt og hellig liv. Så bare gi opp å få til å leve kristelig. Kristendom var aldri fra Guds side tenkt å være noe vi skulle få til. Nei, kristenliv er i stedet at vi har en å gå til – frelseren Jesus. Han «fikk til» det livet du ikke fikset da han gikk til korset i ditt sted.

Derfor kan vi gjøre Paulus sine ord om det nye livet, til våre egne: «Jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg. Det livet jeg nå lever som menneske av kjøtt og blod, det lever jeg i troen på Guds Sønn, som elsket meg og ga seg selv for meg.» (Galaterne 2,20).

Jeg trenger ikke lengre å få til å imponere Gud med mitt liv. Jeg trenger ikke få til å være kristen. Nei, nå vil jeg i stedet la Jesu liv være mitt liv. I troen på Jesus, lever hans perfekte liv nå i meg. Da har jeg i stedet lyktes med å ha en å gå til.

TRV 265

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding